Lorem Ipsum

Slätten & Vättern- cykelpaket

Svensk natur när den är som bäst

Boren runt- cykelpaket

En 5 mil lång tur genom östgötskt slättlandskap. 

MTB Omberg- hel eller halvdag

Hyr en MTB guide för bara er. Nybörjare som erfaren. Vi visar de bästa stigarna på Omberg.

frihet. enkelhelt. tystnad. bekymmerslöshet. långsamhet. Andlighet. delande.


en modern pilgrim

Pilgrimmens sju nyckelord är ständigt aktuella

Är vi inte alla pilgrimer på livets väg? En inre och en yttre vandring. Att vandra för en god sak t.ex. klimatet eller orättvisor i världen.

De sju nyckelorden för en pilgrim känns alltid aktuella: Frihet. Enkelhet. Tystnad. Bekymmerslöshet. Långsamhet. Andlighet. Delande.

Landskapet runt Vättern har en lång tradition av pilgrimsleder och vallfartsmål och det finns en aktiv pilgrimskultur i Vadstena och hos flera av kyrkorna Runt Vätter som anordnar pilgrimsvandringar. 

Eller varför gör du inte din egen livsvandring- Runt Vättern. Vi har leder som tar dig hela vägen runt. Räkna med att vandra en månad.

kyrkturen

hur många kyrkor finns det runt Vättern?

I många småbygder runt Vättern var kyrkan den centrala samlingspunkten. Idag hålls många öppna under sommaren och berättar om ett intressant kulturarv. Visste du att genom att anlägga vägen till kyrkan i början av medeltiden blev början till det vägnät vi har idag.

Kanske blir din nästa runtur Runt Vättern att bocka av och besöka alla våra kyrkor. Herrestad Kyrka söder om Vadstena anses vara en av Sveriges äldsta bevarade kyrkor från 1112.